Menu Sluiten

Warmtepomp Lucht Water


Warmtepomp lucht water

Informatie over warmtepomp lucht water.

Als u een warmtepomp lucht water overweegt, moet u begrijpen wat het precies is voordat u de definitieve beslissing neemt.

De basisuitleg is dat een warmtepomp lucht water zorgt voor verwarming en koeling uit twee afzonderlijke bronnen, namelijk een lucht water warmtepomp en een conventionele boiler.

Warmtepompen lucht water zorgen voor doeltreffende verwarming en koeling van woningen en gebouwen, terwijl boilers energie uit de omgeving gebruiken om warmte te maken. In vergelijking met andere verwarmingsopties zijn lucht water hybride warmtepompen doeltreffender en milieuvriendelijker.

Warmtepomp lucht water werkt op dezelfde manier als zijn aardse tegenhanger, behalve dat hij warmte onttrekt aan water en lucht. Zorg ervoor dat de waterbron groot genoeg is om het koelingseffect van de warmtepomp te weerstaan en dat de dieren in de buurt er niet door gestoord worden.

In de winter onttrekken warmtepomp lucht water warmte aan verschillende bronnen, afhankelijk van de temperatuur van de buitenlucht. Als de buitentemperatuur tussen vier en acht graden Celsius ligt, onttrekken ze warmte aan de lucht, terwijl ze bij lagere temperaturen gebruik maken van grondwater.

Warmtepomp lucht water kunnen ook worden gebruikt voor waterverwarmingstoepassingen, zoals warm water voor huishoudelijk gebruik en zwembadverwarming. Ze gebruiken water als warmtebron en als put voor koeling.

Omdat het water zowel een warmtebron als een put voor warmte is, kan de omschakeling verwarming en koeling gebeuren in een koelcircuit.

Deze optie is vaak handiger dan omschakelen tussen water en lucht.

Info over warmtepomp lucht water

Bericht over Warmtepomp lucht water

Besparen met warmtepompen lucht water.

Warmtepompen lucht water besparen ook energie, en hun doeltreffendheid kan zich vertalen in aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Afhankelijk van uw locatie, de grootte van de warmtepomp, het type systeem, en uw regelstrategie, is het onmogelijk om een definitief cijfer te geven.

Er zijn echter veel online calculators waarmee u een schatting kunt maken van uw mogelijke besparing.

Meer info over warmtepomp lucht water nu op www.airquality.be.

Tags

Aanbod Warmtepomp Lucht Water | Aanbod Warmtepomp Systeem Voor Verwarming | Advies Warmtepomp Lucht Water | Advies Warmtepomp Systeem Voor Verwarming | Info Over Warmtepomp Lucht Water | Info Over Warmt |